måndag 7 december 2009

Så här tror Per H Börjesson att du kan bli miljonär

Hittade en hög med böcker i köket på företaget där jag just nu konsultar. Det visade sig att Per H Börjesson, vars Spiltan-fonder är stor aktieägare i företaget, gav bort sin bok Så här kan alla svenskar bli miljonärer. En titt på baksidan avslöjade författarens spar- och investeringsprinciper:
De två första principerna handlar om hur man får pengar över varje månad och de tre sista om hur man ska investera detta överskott. Jag står bakom alla dessa principer fullt ut. Aktiemarknaden kommer gå upp och ner i perioder och jag tror att det bästa sättet att på lång sikt få en bra avkastning är vara tålamodig i sina placeringar och att man lägger pengarna i en bred portfölj av tillgångar.

Min egen spar- och placeringsfilosofi inkluderar även följande grundsatser:
Stockman kör detta inlägg idag om huruvida Spiltan och Per H verkligen lever som han lär.

Läs även 6 Investing Myths från Financial Highway. Det behandlar market timing (som är ett kontroversiellt ämne men där jag tar ställning för att man inte ska ge sig på det), diversifiering, indexfonder, med mera.

Jag återkommer kanske med en recension när jag har läst klart boken. Om jag inte har blivit miljonär innan.

3 kommentarer:

Herr K sa...

Många är vi i bloggosfären som läst boken, och jag måste säga att jag gillade den. Visserligen var det inte så många överraskningar för min del, men däremot skulle jag rekommendera boken till den som ännu inte har något intresse för ekonomi.

Skall bli intressant att höra vad du har för synpunkter på boken :)

Alex Delmar sa...

Inga ädelmetaller? Som hedge är det svårt att slå fysiskt guld, även om det i viss mån har börjat korrelera med börsen. Jag köpte fysiskt guld från Liberty Silver som en hedge och faktum är att det har gjort att flera hårda smällar blev mindre kännbara.

serkan balci sa...

Sohbet
Chat
Sohbet odaları
Sohbet siteleri

Skicka en kommentar