måndag 9 november 2009

Minska ditt lager och dra in pengar


Jag fick ett Lyxfällan-ryck igår och samlade ihop lite grejor som jag inte tyckte vi använde längre och därför kunde sälja på Blocket. Jag fick väl igenom ungefär hälften av sakerna genom min fru, bl.a. lite babysaker och vår gamla tjock-TV. En sak, en liggdel för vår Urban Jungle syskonvagn, såldes redan idag för 800:-! Får se hur det går med resten av sakerna, misstänker att tjocka TV-apparater inte är så heta i dessa dagar.

De pengarna, tillsammans med de från skåpet igår, går in på Hoist Spar. Eller ska jag sätta in dem på våra fonder (Svenska och europeiska indexfonder)? Hmm.. knepigt.

Har du saker hemma som du inte använder? Kom ihåg att det du inte längre vill ha kanske någon annan vill ha, och betala för dessutom! När det gäller företag brukar lager i allmänhet, och stora sådana i synnerhet, anses vara något dåligt eftersom det binder kapital. Detsamma gäller för dig och dina saker, du har väl bättre nytta av dina pengar än att binda upp det i gamla prylar som står och samlar damm?

2 kommentarer:

Herr K sa...

Tro det eller ej, men förra hösten när jag bytte upp mig så sålde jag två st gamla tjock-tv på blocket. En 28" för 500 kr (funkade finfint) och en 32" för 300 kr (smådefekt). Det tog ett par veckor att bli av med dem, men folk ville ha dem och hämtade dem dessutom själva :)

Spara Dig Rik sa...

Kanon! Min är på 29" och är utsatt för 400:- så då jag bör ha en rimlig chans att få den såld tycker jag.

Skicka en kommentar